Μαύρο τσάι και οι ιδιότητες του
Το μαύρο τσάι είναι γνωστό για την προσφορά του στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος και τις αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
Είναι το δημοφιλέστερο είδος τσαγιού στον κόσμο, με την πιο πλούσια γεύση σε σχέση με το πράσινο ή άλλες ποικιλίες και διατηρεί την γεύση του και τις ιδιότητες του για χρόνια αποθηκευμένο.
Η ονομασία μαύρο τσάι δόθηκε από τους Ευρωπαίους λόγω του χρώματος που έχουν τα επεξεργασμένα φύλλα του, ενώ οι Κινέζοι το ονομάζουν κόκκινο τσάι λόγω του χρώματος του αφεψήματος.
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι το μαύρο τσάι θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο του διαβήτη επειδή βοηθάει στην επιβράδυνση απορρόφησης της γλυκόζης.
Έχει επίσης ευεργετικές επιδράσεις στην παχυσαρκία, την κακή στοματική υγιεινή λόγω της περιεκτικότητας του σε τανίνες,την χοληστερίνη.
Το μαύρο τσάι έχει την μεγαλύτερη ποσότητα καφεΐνης από όλες τις ποικιλίες τσαγιού ή οποία παρόλα αυτά είναι η μισή σε σχέση με τον καφέ.
Η παρασκευή του μαύρου τσαγιού είναι απλή :
Αφήνουμε το νερό να βράσει και ρίχνουμε 1 1/2 κουταλιά του γλυκού τσάι. Αφήνουμε για 5 λεπτά και σουρώνουμε.