βότανα και μαγειρική

Τα βότανα και η μαγειρική. Συνηθισμένα και μη, βότανα που χρησιμοποιούνται στην μαγειρική και οι ιδιότητες τους.

Δάφνη

Δάφνη

Το φυτό δάφνη

Το φυτό δάφνη είναι θάμνος αλλά με το κατάλληλο έδαφος και πότισμα μεγαλώνει σε μέγεθος δέντρου. Τα φύλλα της δάφνης είναι εναλλασσόμενα, ακέραια, λογχοειδή, βαθυπράσινα με μικρό μίσχο και έχουν ελαφρά κυματοειδή μορφή.

Η μυρωδιά τους είναι αρωματική και η γεύση τους σχετικά πικρή. Η δάφνη ανθίζει Μάρτιο με Απρίλιο. Το χρώμα των φύλλων της δάφνης είναι κυανόμαυρο ή μαύρο όταν ωριμάσει και έχουν σχήμα ωοειδές και μέγεθος μικρής ελιάς. Από τους καρπούς της δάφνης παράγεται το δαφνέλαιο.

Καλλιέργεια δάφνης

Ο βασιλικός και η χρήσεις του στην μαγειρική

Ο βασιλικός είτε Φρέσκος, κατεψυγμένος ή αποξηραμένος, έχει πολλές εφαρμογές στην μαγειρική όπως με καλοκαιρινά λαχανικά (ντομάτες, κολοκύθια, μελιτζάνες), ψάρια, ομελέτες, σάλτσες, πίτσες, γαρνιτο

Subscribe to RSS - βότανα και μαγειρική