Γαρίφαλο

Ο αποξηραμένος κάλυκας του γαρίφαλου χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό στην μαγειρική κυρίως σε γλυκά ταψιού, μηλόπιτες, κουλούρια και κέικ.

Το γαρίφαλο νοστιμέυει όμως και τα μαγειρευτά μας κρέατα στην κατσαρόλα, σε σάλτσες και μαρινάτες.

Με γαρίφαλο φτιάχνουμε επίσης δυναμωτικά αφεψήματα και δίνουμε γεύση στο ρακόμελο!

Τα βότανα της ελληνικής φύσης έχουν αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, αντιικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές ιδιότητες.

Σχετικά άρθρα

  • Το Φασκόμηλο θεωρείται ότι ηρεμεί τα νεύρα. Το φασκόμηλο είναι εξαίρετο τονωτικό, καταπολεμά την κούραση, βοηθά άτομα που βρίσκονται σε ανάρρωση και διευκολύνει την πέψη. Συνιστάται σε άτομα που...
  • ΑΓΧΟΣ: Ηρεμεί με βασιλικό, θυμάρι, μαντζουράνα. ΑΔΥΝΑΜΙΑ (οργανισμού): Δεντρολίβανο, Μαντζουράνα, Φασκόμηλο, Πιπεριές. ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ (εσωτερικές και εξωτερικές): Γλιστρίδα, δάφνη, βάλσαμο, Λουΐζα,...
  • Το χαμομήλι είναι αρωματικό φυτό, κοινότατο στην Ελλάδα, και το βρίσκουμε σχεδόν παντού, σε καλλιεργημένους και χερσαίους τόπους. Το ταπεινό σε εμφάνιση αλλά γίγαντας σε ιδιότητες χαμομήλι είναι ένα...
  • Η σημύδα είναι ένα θαυματουργό φυτό που έχει αντισηπτικές και τονωτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην επανόρθωση και στην ανάπλαση του δέρματος.
  • Ο γλυκάνισος είναι η κοινή ονομασία του ετήσιου ποώδους φυτού του είδους Πιμπινέλλη το άνισον. Ως γλυκάνισος αναφέρονται και οι σπόροι του φυτού αυτού. Λέγεται επίσης και άνισο. Η καταγωγή του είναι...