Ο αποξηραμένος κάλυκας του γαρίφαλου χρησιμοποιείται ως μπαχαρικό στην μαγειρική κυρίως σε γλυκά ταψιού, μηλόπιτες, κουλούρια και κέικ.
Το γαρίφαλο νοστιμέυει όμως και τα μαγειρευτά μας κρέατα στην κατσαρόλα, σε σάλτσες και μαρινάτες.
Με γαρίφαλο φτιάχνουμε επίσης δυναμωτικά αφεψήματα και δίνουμε γεύση στο ρακόμελο!
Τα βότανα της ελληνικής φύσης έχουν αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, αντιικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές ιδιότητες.
Βότανα: